Cheesecake rapid și cu puține calorii!

Iată o rețetă de cheesecake cu puține calorii pe care o poate prepara oricine. Este gata în câteva minute și nu necesită coacere.

Ingrediente 

200g biscuiți graham

150g unt, nesărat

500g brânză fină

500g lapte condensat

o fiolă esență de vanilie

o lămâie

 

Cum se prepară 

Topește untul pe foc sau în cuptorul cu microunde și lasă-l să se răcească până când poți ține mâna pe bol fără să te ardă.

 

Adaugă biscuiții în robotul de bucătărie și mixează foarte bine până obții un pesmet fin. Îcorporează apoi untul continuând să mixezi foarte bine. 
Într-o formă pentru tort tapetată cu hârtie de copt adaugă mixul de biscuiți cu unt și presează-l foarte bine cu ajutorul unui pahar. Dă forma la rece până prepari crema.

 

Spală bine lămâia, rade-i coaja și stoarce-i zeama.

 

Adaugă în robotul de bucătărie brânza și mixeaz-o până obții o cremă fină. Încorporează treptat laptele condensat. Adaugă apoi coaja de lămâie și vanilia. Adaugă zeama după gust. 

 

Toarnă compoziția obținută în tavă peste blatul de biscuiți. Lasă cheesecake-ul la frigider minim 6 ore înainte de a-l servi.

 

Decorează cheesecake-ul cu felii de lămâie sau de lime.

 

Poftă bună!