Chec in doua culori
Ingrediente
Pentru sos:
125 g unt
25 g cacao
100 ml lapte
150 g zahar
esenta de rom/vanilie
pentru blat:
4 oua
225 g faina
½ pliculet cu praf de copt
200 g zahar tos alb
1 cutiuta mica cu smantana pentru frisca
esenta de vanilie
Mod de preparare
Pentru sos, pune toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, amestecand sa nu se prinda. Dupa ce a dat 2-3 clocote da deoparte si mentine-l cald.
Pentru blat, freaca cu lingura ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Incorporeaza faina cernuta si praful de copt, esenta dupa gust si smantana batuta.
Toarna compozitia intr-o tava potrivita (20X20 cm) unsa sau tapetata cu hartie de copt si da la cuptor 35-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Taie in patrate si toarna deasupra sosul de cacao.
Pofta buna!