Chec in doua culori

O prajitura perfecta alaturi de un ceai sau o cafea!

 

Ingrediente

Pentru sos:

125 g unt

25 g cacao

100 ml lapte

150 g zahar

esenta de rom/vanilie

 

pentru blat:

4 oua

225 g faina

½ pliculet cu praf de copt

200 g zahar tos alb

1 cutiuta mica cu smantana pentru frisca

esenta de vanilie

 

Mod de preparare

 

 Pentru sos, pune toate ingredientele intr-o craticioara pe foc mic, amestecand sa nu se prinda. Dupa ce a dat 2-3 clocote da deoparte si mentine-l cald.

 

 Pentru blat, freaca cu lingura ouale cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Incorporeaza faina cernuta si praful de copt, esenta dupa gust si smantana batuta.

 

Toarna compozitia intr-o tava potrivita (20X20 cm) unsa sau tapetata cu hartie de copt si da la cuptor 35-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

 

Taie in patrate si toarna deasupra sosul de cacao. 

 

Pofta buna!