Brioșe pufoase cu banane și scorțișoară
Ingrediente
2 oua mari
2/3 cana zahar brun
2 banane medii, zdrobite
1 cana lapte batut
1 cana tarate de grau neprocesate
1/4 cana ulei
1 lingurita extract de vanilie
1 si 3/4 cani faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
1/2 cana fulgi de ciocolata
1/3 cana nuci maruntite
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge formele de briose cu ulei sau cu unt.
Intr-un bol mediu mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Adauga apoi bananele, laptele batut, taratele de grau si vanilia.
Intr-un alt vas adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea si amesteca-le bine. Adauga mixul umed peste cel de faina si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. La sfarsit adauga fugii de ciocolata si amesteca bine.
Adauga compozitia in formele pentru briose si presara nucile desupra.
Coace briosele timp de 15-25 minute, pana cand devin aurii.
Cum se servesc briosele pufoase cu banane
Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de servire. Le poti servi ca atare sau le poti pudra cu zahar.
Merg de minune alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Savurati cu placere!