Cum se face pizza Margherita
Ingrediente
180 ml de apa
7 g de drojdie uscata
1.5 lingurite zahăr
1 lingurita de sare
3 linguri ulei de masline
250-300 g faina
Pentru topping
500 g rosii
250g mozzarella
oregano uscat
frunze de busuioc
ulei
sare si piper
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca apa calda ( nu fierbinte ), drojdia si zaharul. Bolul se acopera cu un prosop si se tine la cald aproximativ 15-20 de minute.
Se adauga sare, ulei si se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se tine la cald, aproximativ 45 de minute ( aluatul trebuie sa creasca foarte bine ).
Rosiile se decojesc si se toaca marunt.
Mozzarella se taie felii.
O tava de copt se unge cu ulei, se intinde foaia de aluat ( aveti grija sa ungeti mainile cu ulei cand lucrati aluatul ), deasupra se aranjeaza un strat uniform de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pun si feliile de mozzarella.
Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10-15 minute ( mozzarella trebuie sa se topeasca ).
Se decoreaza cu frunze de busuioc.
Pofta buna!