Cum se face pizza Margherita

Iti propunem una dintre cele mai simple tipuri de pizza din bucataria Italiei. Ingredientele sunt simple si se poate sa le ai deja prin casa.

 

Ingrediente

180 ml de apa

7 g de drojdie uscata

1.5 lingurite zahăr

1 lingurita de sare

3 linguri ulei de masline

250-300 g faina

 

Pentru topping

500 g rosii

250g mozzarella

oregano uscat

frunze de busuioc

ulei

sare si piper
 

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca apa calda ( nu fierbinte ), drojdia si zaharul. Bolul se acopera cu un prosop si se tine la cald aproximativ 15-20 de minute.

 

 

Se adauga sare, ulei si se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se tine la cald, aproximativ 45 de minute ( aluatul trebuie sa creasca foarte bine ).

 

 

Rosiile se decojesc si se toaca marunt.

Mozzarella se taie felii.

 

 

 O tava de copt se unge cu ulei, se intinde foaia de aluat ( aveti grija sa ungeti mainile cu ulei cand lucrati aluatul ), deasupra se aranjeaza un strat uniform de rosii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pun si feliile de mozzarella.

 

 

Pizza se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10-15 minute ( mozzarella trebuie sa se topeasca ).

Se decoreaza cu frunze de busuioc.

 

 

Pofta buna!