Doua modalitati de a conserva vinetele coapte pentru iarna

Iarna este o adevarata placere sa te bucuri de savoarea vinetelor coapte. Si de ce sa le cumperi cand le poti pregati chiar tu?

 

Tot ce trebuie sa faci este sa coci vinetele, sa le cureti si sa le pui la scurs. Alege apoi modalitatea de conservare care ti se pare mai practica.

 

Congelarea vinetelor coapte

Imparte vinetele coapte in portii potrivite (cam cat stii ca vei consuma o data) si pune-le in pungi curate, pentru congelator. Daca ai aparat pentru vidat, nu ezita sa il folosesti. Daca nu, inchide cu atentie punga si incearca sa elimini cat mai mult din aerul din interior. Eticheteaza pungile inainte de a le pune in congelator, pentru a nu uita ce sunt.

Vinetele pot fi pastrate in congelator timp de un an.

 

Conservarea vinetelor coapte

Vinetele coapte pot fi conservate si in borcane astfel: Toaca vinetele la fel cum o faci pentru a prepara o salata proaspata de vinete coapte si adauga sare, dupa gust. Atentie! Nu adauga ulei! Pune apoi vinetele in borcane curate si inchide capacul. Inveleste fiecare borcan in carpe sau in hartie si pune-le intr-o oala mare cu apa la fiert. Lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute din momentul in care clocoteste apa. Stinge focul si lasa borcanele sa se raceasca in apa in care s-au fiert (minim 24 de ore). Scoate apoi borcanele, sterge-le de apa si aseaza-le in camara.

 

Tu cum conservi vinetele coapte pentru iarna?