Cum să prepari cel mai bun aluat pentru turtă dulce

Vrei să prepari o căsuță din turtă dulce de sărbători sau doar figurine din turtă dulce? Ei bine, este important să știi că nu numai aspectul acestora este important, ci și gustul.

 

Ingrediente

640 g faina

200 g unt

400 g miere

2 oua

2 lingurite rase de bicarbonat

½ lingurita sare

4 linguri rase condiment pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare)

1 fiola esenta de vanilie

 

Cum se prepara 

Pune untul la topit impreuna cu mierea. Cand untul este complet dizolvat, ia cratita de pe foc si adauga vanilia.

 

Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, bicarbonatul si condimentele pentru turta dulce. Adauga untul si mierea peste faina. Amesteca bine apoi incorporeaza ouale batute. Cand aluatul s-a omogenizat, pune-l intr-o folie alimentara, transfarenta si lasa-l la frigider minim o ora, sau peste noapte.

 

Intinde aluatul pe masa de lucru si decupeaza-l folosind formele dorite.

 

 

Asaza turta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o timp de 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.

 

Dupa ce turta dulce s-a racit, o poti decora dupa preferinta.