Cum sa prepari cel mai bun aluat pentru turta dulce
Ingrediente
640 g faina
200 g unt
400 g miere
2 oua
2 lingurite rase de bicarbonat
½ lingurita sare
4 linguri rase condiment pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare)
1 fiola esenta de vanilie
Cum se prepara
Pune untul la topit impreuna cu mierea. Cand untul este complet dizolvat, ia cratita de pe foc si adauga vanilia.
Intr-un vas incapator adauga faina, sarea, bicarbonatul si condimentele pentru turta dulce. Adauga untul si mierea peste faina. Amesteca bine apoi incorporeaza ouale batute. Cand aluatul s-a omogenizat, pune-l intr-o folie alimentara, transfarenta si lasa-l la frigider minim o ora, sau peste noapte.
Intinde aluatul pe masa de lucru si decupeaza-l folosind formele dorite.
Asaza turta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-o timp de 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.
Dupa ce turta dulce s-a racit, o poti decora dupa preferinta.