Cum sa decorezi dovlecii de Halloween fara sa-i gauresti

Gata pregatirile pentru Halloween? Mai e doar o saptamana, asa ca trebuie sa-i dai bataie! Dovlecii sunt decorul de baza, iar daca nu esti prea indemanatica la a-i modela cu cutitul, mai ai o sansa.

 

Decoreaza-i cu decupaje din hartie colorata. Dupa sarbatoare, poti folosi cu succes dovleacul la placinta!

 

Materiale necesare

 

Veselul, indragostitul, suparatul, fiorosul sau fastacitul. Nu sunt numele unor pitici din vreo serie noua de desene animate, ci pot fi personajele pentru dovlecii de Halloween. Avantajul dovlecilor e ca in general sunt rotunzi asa ca poti sa ii transformi lejer in emoticonuri. Iata de ce materiale ai nevoie:

 

1. Emoticonuri printate

2. Carton alb

3. Dovleci

4. Spray cu vopsea de culoare galbena

5. Piuneze

6. Foarfeca

7. Imprimanta color

8. Scotch

9. Ciocan pentru lipit sau adeziv

 

Cum procedezi

 

 

Mai intai, imprima pe hartie groasa diferite emoticonuri. Ai grija ca inainte sa le printezi sa verifici proportionalitatea lor, ca sa nu fie subdimensionate. Cu o foarfeca decupeaza-le pe rand.

 

 

Coloreaza apoi dovlecii cu spray cu vopsea de culoare galbena si lasa-i sa se usuce bine.

 

Cu ciocanul de lipit sau pur si simplu cu un adeziv bun lipeste piuneze pe spatele pieselor decupate, apoi incepe sa le fixezi pe dovleac.
 

 

Proiectul e simplu de dus la indeplinire, dar probabil ca iti va lua ceva vreme sa pregatesti materialele si sa ornezi dovlecii. Ii poti coopta si pe cei mici pentru a te ajuta sa pregatesti dovlecii. Stabileste cu ei care sunt "fetele" pe care urmeaza sa le faci.

 

 

Spre exemplu, poti alege sa dai viata unui dovleac folosind chipul unui barbat cu monoclu si mustata rasucita.

 

 

Ori personajul care se distreaza de minune si rade cu lacrimi. Copiii vor fi foarte incantati sa descopere aceste imagini.
 

 

Acesti dovleci poti sa ii pastrezi multe saptamani de acum incolo pentru ca, spre deosebire de cei pe care ii gauresti, nu se strica atat de usor. Cel mai probabil, vor incepe la un moment dat sa se deshidrateze, dar atunci ii poti curata bine si folosi la o placinta!