Turte cu ceapa verde
Ingrediente pentru aluat
350 g faina de grau
200 ml apa clocotita
1lingurita de sare
2 linguri de ulei
Ingrediente pentru umplutura
cateva fire de ceapa verde
putina sare
Mod de preparare:
Intr-un bol, se amesteca faina, sarea, uleiul si apa. Ingredientele se amesteca cu o lingura.
Apoi, se framanta un aluat ferm, pana se obtine o sfera neteda. Se acopera cu un prosop si se lasa timp de 20-30 de minute.
Ceapa se spala si se toaca marunt, se adauga putina sare.
Pe masa infainata se intinde o foaie de aluat (aproximativ 3 mm grosime), deasupra se presara uniform ceapa ( umplutura poate varia in functie de gusturile fiecaruia ).
Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de apoximativ 1,5 cm grosime.
Fiecare rulou se intinde intr-o foaie cu un diametru de aproximativ 10 cm.
Turtele se prajesc pe tigaie cu putin ulei, timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
Pofta mare!