Tartă cu ciuperci și sos de smântână
Ingrediente
500 g foietaj
300 g de ciuperci
150 g ceapa
Pentru sos:
250 g smantana
150 g de cascaval
verdeata
sare si piper
Mod de preparare
Ceapa se taie felii subtiri, ciupercile si verdeata se toaca marunt, iar cascavalul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Ciupercile se pregatesc aproximativ 15-20 de minute.
Cum se prepara sosul:
Intr-un bol se combina smantana, cascavalul si verdeata. Se condimenteaza cu putina sare si se amesteca.
Sosul este gata!
Din foia de aluat se taie patratele de 10 × 10 cm. Formele de aluat se aranjeaza pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Pe mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura si sos de smantana.
Marginile aluatului se ung cu ou batut.
Tava se da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!



























