Ruladă de somon cu cremă de branză, avocado și semințe de susan
Ingrediente
300 g somon afumat, aproximativ 12 felii
250g cremă de brânză
2 lingurițe de arpagic verde
1 lime
1/2 avocado foarte copt, decojit
12 felii subțiri de somon afumat
2 lingurițe de semințe de susan, opțional
Mod de preparare
Într-un bol, amestecați crema de brânza cu arpagicul verde ( tocat marunt ). Stropiti cu suc de lămâie și adăugați avocado. Folosind o furculiță, amestecați toate ingredientele până obțineți o pastă omogenă.
Puneți o foaie mare de folie alimentara pe blat și aranjați 6 felii de somon în centru, suprapunându-se ușor pentru a forma un dreptunghi, exact așa cum este în pachet. Întindeți jumătatea amestecului de crema de branza cu avocado peste feliile de somon. Presărați cu jumătate din semințe de susan.
Rulați strâns cu ajutorul foliei și răsuciți capetele pentru a strânge ruloul ( nu înfășurați plasticul în rulou ). Repetați cu ingredientele rămase. Ruloul se dă la frigider pentru 4 ore sau preferabil peste noapte. Cu un cuțit bine ascușit, feliați ușor în rondele groase. Serviți pe chipsuri de orez, biscuiti de orez sau felii subțiri de castraveți, și completați cu mai mult arpagic verde, dacă doriți.
Poftă mare!