Roșii umplute cu quinoa și legume

Cât de sănătoasă este quinoa cred că știm cu toții și ideal ar fi să o servim în combinație cu diferite legume. Vezi mai jos o rețetă delicioasă ce se prepară foarte simplu, cu ingrediente la îndemâna oricui.

 

Ingrediente

1 cana quinoa sau cuscus, orez
8 rosii mari
¼ cana cuburi feta
¼ cana cuburi ardei gras 
¼ cana de masline, tocate 
1 catel de usturoi, tocat
frunze de menta proaspata, tocata (cateva frunze mici pentru ornat)
 suc de lamaie
 ulei de masline 
sare, dupa gust

 

Mod de preparare

Quinoa ar fi bine sa fie spalata inainte de a fi preparata, pentru a evita gustul amarui. 

Se pune intr-o sita deasa si se spala sub jet mare de apa, pana apa este limpede. Intr-o cratita se pune la fiert 1 cana de guinoa cu 2-3 cani de apa. Se fierbe la foc mic sub capac, pana cand tot lichidul este absorbit, apoximativ 20 de minute.

Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, se spala rosiile si se scoate tot miezul.

Quinoa se amesteca cu celelelate ingrediente, se stropeste cu ulei de masline, suc de lamaie si se condimenteaza, dupa gust.

Cupele de rosii se umplu cu amestecul obtinut si se orneaza cu frunze proaspete de menta.

Savurati cu placere!