Omletă cu spanac, avocado și sos pesto
Ingrediente
4 oua
2 linguri de lapte
cateva frunze de spanac
1 lingura de sos pesto, plus suplimentar pentru a servi
ulei de masline
½ avocado copt, decojit si taiat felii
2 felii de paine prajita din cereale integrale, pentru a servi
Mod de preparare
Ouale si laptele se bat intr-un bol, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se incalzeste o tigaie si se stropeste cu cateva picaturi de ulei. Se adauga frunzele de spanac si se calesc usurel, pana se ofilesc, apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte.
Preparam omleta:
Tigaia se pune din nou pe foc, se stropeste cu cateva picaturi de ulei si se adauga amestecul de ou, cu o lingura de lemn se amesteca si se aduce de pe margini spre centru. Continua astfel pana cand omleta este gata. In tigaie se adauga frunzele de spanac, se amesteca cu omleta si se retrage de pe foc.
Pe o farfurie de servit se aranjeaza felii de paine prajita, deasupra adaugam feliile de avocado si omleta cu frunze de spanac.
Se condimenteaza cu sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Se serveste imediat cu sos pesto.
Savurati cu placere!