Bruschete cu pesto și roșii
Ingrediente
300 g rosii cherry
50 g frunze de busuioc
100 ml ulei de masline
1 lingura cu muguri de pin
50 g parmezan
1-2 catei de usturoi
felii de paine
zeama de lamaie
patrunjel
sare
Mod de preparare
Trage la tigaie mugurii de pin, fara sa-i rumenesti prea tare. Lasa-i deoparte sa se racoreasca.
Pune in robot (sau in mojar) frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul, sare dupa gust, parmezanul si mugurii de pin.
Mixeaza (sau zdrobeste bine daca folosesti mojarul) pana ce obtii un pesto de busuioc fin. Pune-l intr-un castronel și lasa-l deoparte, ca sa se intrepatrunda aromele.
Separat, taie rosiile cherry in jumatati, stropeste-le cu putina zeama de lamaie si ulei de masline, apoi adauga sare si patrunjel tocat marunt.
Prajeste feliile de paine pe plita sau intr-o tigaie incinsa, unge-le cu pesto si pune deasupra salata de rosii.
Serveste imediat.
Pofta buna!