Cartofi copți cu usturoi și ierburi aromatice
Ingrediente:
1 kg cartofi, 4 catei de usturoi, 1 lingura de ulei, 1 lingura de unt, 1 lingura oregano, 1 lingura busuioc, cateva frunze proaspete de busuioc verde, rosu, frunze de rucola, sare si piper.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb intr-o cratita cu apa, o lingura de ulei si putina sare. Se fierb aproximativ 7-10 minute, se scurg de apa si se aranjeaza intr-un vas termorezistent. Se asezoneaza cu o lingura de oregano, busuioc, o lingura de unt, usturoi pisat, sare si piper. Toate ingredientele se amesteca bine. Vasul se da la cuptor pentru 25-30 de minute.
Intre timp, se pregateste un amestec de frunze de busuioc verde, rosu si rucola.
Se asezoneaza cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si otet balsamic.
Cartofii copti se combina cu amestecul de frunze si se servesc imediat.
Pofta buna de la Victoria!