Salata de cartofi si ridichi
Ingrediente
1 kg cartofi
1 legatura de ridichi
3 oua
zeama de lamaie
2 linguri cu iaurt
300 ml ulei
1 frunza de salata
2-3 fire de ceapa
3 fire de patrunjel
Mod de preparare
Fierbe cartofii in coaja, in apa cu sare, vreo 30 de minute. Ia-i de pe foc, strecoara apa si lasa-i la racit.
Intre timp, pregateste maioneza din doua galbenusuri fierte si unul crud: pune un praf de sare si apoi ulei, putin cate putin, si amesteca. La sfarsit, adauga zeama de lamaie.
Taie cartofii in cubulete, la fel ridichile (nu indeparta coaja, care va da salatei un aspect aparte). Pune totul intr-un bol si incorporeaza maioneza, apoi patrunjelul tocat marunt.
Adauga iaurtul si decoreaza cu o frunza de salata si doua fire de ceapa.
Pofta buna!