Salată de cartofi cu ton

Pentru un prânz sănătos și sățios îți propunem această salată de cartofi cu ton plină de vitamine.

 

Ingrediente

500 g cartofi

120 g ton în suc propriu

4 fire de ceapă verde

1 ceapă roșie

½ salată iceberg

1 roșie

3 linguri cu ulei de măsline

1 lămâie

½ legătură de pătrunjel 

sare și piper

 

 

 

Mod de preparare

Spală cartofii și pune-i la fiert în apa cu un praf de sare. După ce au fiert, curăță-i de coajă și taie-i în cuburi mari.

 

Amestecă-i ușor cu rondele de ceapă verde, ceapă roșie tăiată julien, roșia în cubulețe, pătrunjelul tocat, funzele de salată rupte în fâșii și tonul scurs.

 

Separat, amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie și un praf de sare și piper. Stropește salata cu dressingul astfel obțiut și lasă la rece 30 de minute să se intrepătrundă aromele.

Poftă bună!