Salată de broccoli cu bacon, stafide și migdale

Broccoli este o sursă excelentă de vitamina A și C, dar și de fier și calciu, necesare organismului. Rețeta te va umple de energie, este și sățioasă pe deasupra.

 

Ingrediente

500g broccoli

1/2 ceapa rosie

200g bacon

30g stafide

30g migdale

1 cana maioneza

3 linguri otet de vin rosu

1/3 lingurita sare

1/3 lingurita piper

 

Mod de preparare

Taia broccoli in buchetele mici si prepara-l simplu, la aburi cat sa fie pe jumatate facut. Lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

 

Intre timp, prajeste bacon-ul astfel incat sa devina crocant. Taie-l bucatele si adauga-l intr-un bol, alaturi de cepa taiata marunt, stafide si migdale si bucatile de broccoli si amesteca bine.

 

Separat, intr-un alt vas, prepara dressingul amestecand maioneza cu otetul, sarea si piperul. Adauga-l peste salata si amesteca bine.

 

Lasa salata la frigider timp minim trei ore inainte de a o servi.

 

Pofta buna!