Salată de broccoli cu bacon, stafide și migdale
Ingrediente
500g broccoli
1/2 ceapa rosie
200g bacon
30g stafide
30g migdale
1 cana maioneza
3 linguri otet de vin rosu
1/3 lingurita sare
1/3 lingurita piper
Mod de preparare
Taia broccoli in buchetele mici si prepara-l simplu, la aburi cat sa fie pe jumatate facut. Lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intre timp, prajeste bacon-ul astfel incat sa devina crocant. Taie-l bucatele si adauga-l intr-un bol, alaturi de cepa taiata marunt, stafide si migdale si bucatile de broccoli si amesteca bine.
Separat, intr-un alt vas, prepara dressingul amestecand maioneza cu otetul, sarea si piperul. Adauga-l peste salata si amesteca bine.
Lasa salata la frigider timp minim trei ore inainte de a o servi.
Pofta buna!