Salată cu prosciutto, roșii și sparanghel
Ingrediente
Pentru dressing
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură de miere
1 lingură muștar ușor
1 lingură de tarhon, tocat mărunt
Pentru salată
frunze de salată verde
250 g sparanghel
100 g de prosciutto
5 roșii mici
50 g parmezan
1 linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare
Cum se prepară dressingul
Într-un pahar mare se combină uleiul, muștarul, mierea și tarhonul. Se amestecă bine până se omogenizează.
Cum se prepară salata
Sparanghelul se pune în apa cu gheață să se înmoaie, aproximativ 15 minute, apoi se indepărtează partea de jos care este dură și se călește pe o tigaie grill timp de 2-3 minute.
Între timp, frunzele de salată se spală și se usucă, se rup cu degetele și se aranjează pe un platou de servit.
Peste frunze se aranjează roșiile, feliile de prosciutto și sparanghelul.
Salata se stropește cu sos și se decorează cu așchii de parmezan.
Poftă bună!






















