Mix de salată cu avocado și creveți
Ingrediente
1 punga mix de salată
400 g creveți decorticați
1 avocado
1 ardei gras
1 ceapă medie
2 ridichi
1 lime
1 linguriță pudră de ardei iute
sare și piper
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzește la 180 grade C.
Ceapa și ardeiul se taie julienne, se presară cu pudră de ardei iute, se stropesc cu ulei de măsline și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Legumele se coc în cuptor aproximativ 15-20 minute. Apoi, tava se scoate din cuptor și alături de legume se pun creveții asezonați cu sare și piper, tava se mai dă la cuptor pentru încă aproximativ 5 minute. Când legumele și creveți sunt gata, se lasă să se răcească.
Între timp, avocado și ridichea se curăță, se taie felii subțiri, se asezonează cu sare și piper, și se stropesc cu puțin suc de lime.
Pe platoul de servit se aranjează mixul de salată, se pun feliile de avocado și ridiche, iar la final se adaugă legumele coapte și creveții.
Salata se asezonează cu sare și piper, după gust, și se stropește cu ulei de măsline și suc de lime.
Poftă mare!






















