Vinete umplute cu mei

Ingrediente
Cateva vinete mici
o cana de crupe de mei
o ceapa mare
2 rosii
2 ardei
1/2 cana sos de soia
condimente
cascaval tare
marar
Mod de preparare
Crupele de mei se spala si se pun la inmuiat in apa, pentru cel putin o ora.
Vinetele se taie in jumatate de-a lungul, pastrand codita. Le crestam cu cutitul ca in poza, le stropim cu ulei de masline si sare. Coacem vinetele 15-20 min, la 250 grade.
Intre timp pregatim legumele:
Incingem 2 lunguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si inabusim in ea legumele.
Condimentam cu sare, fulgi de ardei si busuioc uscat. Adaugam si sosul de soia.
Cand s-au racit un pic vinetele, scobim cu o lingurita miezul si il adaugam peste legumele din tigaie.
Punem la fiert meiul in 2 cani de apa si cu putina sare. Cand a absobit toata apa si a obtinut o textura moale il amestecam cu legumele inabusite, care le-am tinut la fic mic pana au scazut bine. Umplutura pentru vinete e gata.
E timpul sa pornim din nou cuptorul. Umplem vinetele le presuram cu cascaval ras (daca nu tineti post!) si le dau la cuptor pentru 10-12 minute.
Servim vinetele cu marar si mujdei sau smantana ( daca nu tineti post).
Pofta mare de la Marcela!