Vin fiert plin de fructe si arome
Avem nevoie de:
1l vin rosu sec tip Cabernet; 4-5 linguri de zahar; un mar; o portocala mare; 1/2 lamaie; doua betisoare de scortisoara; 5 cuisoare; 5 boabe de cardamon; o frunza de dafin (eu am avut prospata); 15-20 boabe piper negru.
Mod de preparare
Marul il curatam de cotor si-l taiem felioare. Lamaia o spalam bine cu detergent special si apa fierbinte, ca de obicei cand folosim lamaia cu tot cu coaja.
Scoatem coaja de pe portocala cu un cutit de legume, apoi stoarcem sucul.
Intr-o cratita asezam fructele, coaja de portocala si zaharul. Turnam freshul de portocala si fierbem pana se dizolva bine zaharul.
Dupa care adaugam condimentele.
Si in momentul cand simtim cum se ridica aromele, este timpul sa adaugam vinul.
Lasam la foc mediu pana se infierbanta bine vinul. Dar atentie!!! Vinul nu trebuie sa fiarba, chiar daca denumirea preparatului ne sugereaza aceasta. Caci prin fierbere se va evapora alcooul si vorm pierde, si din intensitatea aromelor.
Cand observam bule mici la suprafata, punem capacul, inchidem focul si lasam sa se imbine aromele, si gusturile intre ele.
Apoi servim licoarea super gustoasa si absolut vindecatoare. Garantat!