Mere caramelizate
Dacă vrei să le faci o surpriză dulce celor dragi, atunci poți să le pregătești rapid câteva mere îmbrăcate în caramel. Rețeta este simplă, iar mirosul zaharului ars îi va atrage cu siguranță.
Ingrediente
5 mere medii
200 g zahar
2-3 linguri apa
bombonele colorate sau nuca macinata
5 betisoare pentru frigarui
Mod de preparare
Ai nevoie de o tigaie de teflon sau de o craticioara din inox. Pune in ea zaharul si stropeste-l cu apa. Lasa-l pe foc sa se topeasca, amestecand in el pana cand incepe sa fiarba si sa devina maroniu. Nu-l lasa sa se arda.
Spala bine merele si sterge-le cu un servet de bucatarie. Infige cate un betisor in fiecare mar, apoi da-l prin zaharul caramelizat astfel incat sa il acoperi cat mai bine. Pana sa se intareasca zaharul, tavaleste merele fie prin nuca macinata, fie prin bombonele decorative pentru prajituri.
Savurati cu placere!
Sursa: