Supa crema de ciuperci!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Dupa o vara de salate, frigarui, peste si legume fripte, am deschis sezonul de toamna (inca deloc rece!) cu o supita delicioasa.

 

Avem nevoie de:

1kg ciuperci chapignon; o ceapa; partea alba de la 2 fire de praz; un morcov; 200 ml vin alb sec; 1 lingura amidon de porumb; 500 ml lapte de soia; sare; piper; un praf de curcuma.

 

Mod de preparare

Intai curatam ciupercile.

 

 

Tocam ceapa si prazul, si le punem intr-o oala cu putin ulei.

Le undim pana devin transparente.

 

 

Intre timp, feliem ciupercile, cateva felii pastram pentru decor.

 

Adaugam peste legume morcovul ras.

 

Punem ciupercile in oala si le tinem la foc iute pana se evapora tot lichidul, si incep sa se glazureze. Nu uitam sa amestecam periodic.

Stingem ciupercutele cu vin alb.

 

 

Dupa ce se evapora tot alcoolul, adaugam amidonul dizolvat intr-un pic de lapte de soia si apoi restul de lapte.

 

Micsoram focul aproape de minim si amestecam aproape continuu cam 5-7 min, dar nu lasam sa fiarba in clocote. Condimentam cu sare, amestec de piper proaspat macinat si un praf de curcuma.

 

 

Cateva sfaturi utile:

1. Puteti exclude vinul pentru un gust mai dulceag, dar veti schimba si aroma supei.
2. Laptele de soia poate fi inlocuit cu smantana sau frisca.
3. Puteti sa mai adaugati si alte condimente, dar fara excese, caci riscati sa "acoperiti" aroma ciupercilor.

 

 

Stingem focul si mixam cu un blender vertical pana la o consistenta fina si cremoasa.

 

Felioarele de ciuperci, pe care le-am pastrat pentru a decora supa, le frigem pe ambele parti pe o tigaie grill unsa cu ulei, pana se rumenesc frumos.

 

 

Supa e gata! O puteti servi cu verdeata si crutoane. 

Pofta mare!