Raci fierti

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Racii fierti - cea mai simpla gustare si cea mai potrivita pentru o intalnire cu prietenii :)

 

Ingrediente:

1kg raci, 1 lingura mare de sare, 4 catei de usturoi, boabe de piper, 1 legatura de marar, suc de lamaie

Mod de preprare

 Punem racii intr-un vas mare cu apa ( asa incat sa fie acoperiti ) si ii lasam cam 1 ora. 

Apoi, punem pe foc o cratita cu 1 litru de apa, o lingura plina de sare, usturoi si marar. Lasam sa fiarba 2 minute.

Adaugam racii si ii lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.

Iti vei da seama ca sunt gata, atunci cand racii se vor face rosii. Cratita se retrage de pe foc, iar racii se mai lasa aproximativ 10 minute sa stea in apa in care au fiert.

 Se scot din cratita si se aranjeaza pe o farfurie de servit. Se stropesc cu suc de lamaie si se decoreaza cu fire de marar.

Pofta buna de la Victoria!