Salată cu frunze de măcriș, roșii și brânză tofu

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
De data asta vin cu o salată aproape italiană. Formula - clasică „made in Italy”: verdeață + roșii + brânză. Doar că verdeața e măcriș și nu busuioc, brânză e „tofu” și nu mozzarella. Ieșiți din rutină cu o salată ușoară și plină de vitamine!

Ingrediente

o legătură de frunze de măcriș

3-4 roșii;

câteva roșii uscate marinate în ulei

un pachețel de brânză de soia tofu (cu paprica cu un gust de afumătură)

2 lingurițe capere

2 linguri ulei de măsline extra virgin

1 lingura de soia

sare

 

Mod de preparare

 

Totul se face extrem de simplu

Frunzele de măcriș se spală, se rup codițele și se pun pe un platou. Dacă sunt mari, le rupem cu mâinile și le stropim cu o lingură de ulei de măsline.

 

 

Următoarele vin roșiile.

Spălate și tăiate felii mari (ale mele le-am tăiat în patru, dar totul depinde de mărimea roșiilor) le aranjam peste frunzele de măcriș.

 

 

Peste ele vin roșiile uscate, tocate mai mărunt si caperele.

Vezi aici cum să faci acasă roții uscate în ulei de măsline - o bunătate pentru iarnă! 

 

 

Brânza tofu o tăiem cuburi și o punem deasupra.

Brânza tofu este un produs ușor, dietetic care ne aduce un aport considerabil de proteine, dar fără colesterol, și când mai pui că poate fi o înlocuire foarte inspirată pentru salatele din perioadele de post.

 

 

Stropim totul cu ulei de măsline și sos de soia. Săram foarte atent, caci caperele și sosul de soia au sare destula.

Salata e gata!

 

 

Pofta buna de la Marcela!