Rețetă de post: Salată de ciuperci

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
Va propun o salată gustoasă cu ciuperci, roșii, țelină și ceapă. Se prepara ușor și este potrivita pentru perioada de post.

 

Ingrediente:

500g ciuperci, 3 rosii, 3 tulpini de telina, ceapa verde, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, sare si piper.

 

Mod de preparare 

Spalam ciupercile, le lasam sa se usuce pe un prosop de hartie, apoi le pregatim pe gratar.

 

 

Intre timp, tocam ceapa marunt, tulpina de telina si rosiile le taiem cubulete.

Cand ciupercile sunt gata le lasam sa se raceasca, apoi le taiem mai marunt.

 

 

Preparam dressingul:

Intr-un bol mic combinam 2 linguri de ulei de masline cu o lingura de otet balsamic, asezonam cu sare si piper, si amestecam.

Toate ingredientele tocate le punem intr-un bol, le stropim cu dressingul obtinut si amestecam cu grija.

 

 

Aranjam salata pe un platou de servit si o decoram cu verdeata.

Pofta buna!