Quiche cu inima de vita

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Aceasta placinta frantuzeasca ne-a cucerit, fara s-avem vreo scapare, pe toti membrii familiei mele, dar si pe musafirii nostri!

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

100 gr unt; 2 cani de faina; 1/2 cana lapte acru sau chefir; 1/4 lingurita bicarbonat stins in otet de mere; 1/2 lingurita de sare.

Pentru umplutura:

100 gr inima de vita fiarta; o rosie; 2-3 ciuperci champignon; 1 lungurita de capere; 2-3 oua; 4-6 linguri smantana, chefir sau iaurt; 50 gr parmezan ras.

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul ca in reteta "Quiche cu branza si dovlecel". Intindem o foaie de marimea formei in care vrem sa coacem quiche-ul.

 

 

Ungem tava cu ulei si transferam foaia de aluat in ea.

 

 

Inima fiarta o taiem felioare si

 

 

o asezam uniform peste aluat. Feliem si ciupercile, si le asezam peste carne.

 

 

Presaram caperele si

 

 

rosia taiata cuburi.

 

 

Batem ouale cu smantana (sau iaurt), sare si piper negru prospat macinat. Turnam atent compozitia obtinuta cu un polonic peste quiche.

 

 

Apoi presaram parmezanul razuit.

 

 

Coacem quiche-ul, ca de obicei, 20-30 minute in cuptorul incins la 200 grade, pana capata o crusta frumoasa-aurie.

 

 

Servim quiche-ul cald sau rece, la dejun, pranz, cina sau ca gustare. Ca aperitiv sau fel principal cu salate. Intr-un cuvint, oricum veti alege sa-l mancati, va fi perfect!

 

 

Pofta mare!