Placinta cu cartofi, cascaval si nuci

Ingrediente
Pentru 4-6 persoane
500g cartofi albi, 200g cascaval, 250ml lapte, 100g unt, cate nuci, sare, piper
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja, ii punem intr-o cratita cu apa si o lingurita de sare, ii fierbem timp de 10 minute.
Cand sunt aproape gata ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca. Fiecare cartof il taiem felii subtiri, de aproximativ 5mm grosime.
Turnam intr-un vas termorezistent, uns cu unt, putin lapte,
asezam un strat de cartofi ca in poza de mai jos si acoperim cu felii de cascaval, si cateva felii subtiri de unt.
Asezonam cu sare, piper dupa gust si presaram un strat foarte subtire de nuci maruntite.
Repetam operatiunea pana se epuizeaza toate ingredientele, deasupra turnam laptele ramas.
Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 20 de minute.
Pofta buna de la Maricica!