Păstăi în sos de smântână
Ingrediente
1kg de pastai
smantana
2 cartofi
2 ardei
2 morcovi
2-3 catei de usturoi
sare si pier proaspat macinat

Mod de preparare
Spalam bine toate ingredientele si le pregatim pentru preparare. Ceapa am taiat-o lamele,

morcovul l-am razuit,

cartofii i-am taiat cubulete,

iar ardeii in bucati mai mici.

Pastaiile le-am spalat, curatat de codite si le-am rupt in doua.

Am calit ceapa, apoi am adaugat

morcovul, cartofii, ardeii si

pastaiile. Legumele le-am condimentat cu sare si piper,

si le-am preparat sub capac la foc mediu, timp de 20 minute.

Intre timp, am pregatit sosul de smantana: smantana, usturoiul tocat marunt/zdrobit si faina le-am amestecat pana am obtinut o masa omogena.

Apoi, l-am adaugat la pastai, amestecand continuu pentru a nu se forma cocolase.

Peste pastai am presarat fire de marar tocat marunt.
Pofta buna!









