Creveti cu sos de usturoi si coriandru
Ingrediente
700g creveti, ulei de masline, sare, piper
Pentru sosul de usturoi si coriandru:
1 capatana mica de usturoi, cu partea de sus taiata
50g frunze de coriandru, tocate
zeama de la 1 lime
1 lingura vin alb sec
3 linguri ulei de masline
2 linguri sos de chili
Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
Crevetii se curata, se usuca cu un servetel de hartie, se asezoneaza cu sare si lamaie.
Usturoiul se stropeste cu ulei de masline si se coace 10-15 minute in cuptor, pana se inmoaie. Se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca cat mai marunt.
Cum se prepara sosul:
Intr-un bol se amesteca usturoiul, sucul de lime, vinul, uleiul de masline si sosul de chili.
Se incinge o tigaie grill, se pun crevetii, se toarna putin ulei de masline si se prajesc cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Crevetii se aranjeaza pe un platou, iar deasupra se toarna sosul.
Pofta buna!