Negresa de post cu glazură de ciocolată și arahide
Avem nevoie de:
210 gr faina; 200 gr zahar; 40 gr cacao; 10 gr praf de copt; 1/4 lingurita de sare; un plic zahar vanilat sau o lingurita de extract de vanilie; 80 gr ulei rafinat; 300 ml apa plata.
Pentru glazura: 2 tablete de ciocolata neagra, 2-3 linguri lapte vegetal (cocos, soia...) sau apa; arahide.
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate.
Adaugam uleiul, apa si extractul de vanilie.
Amestecam bine cu un tel pana dispar cocoloasele. Trebuie sa obtinem o crema lucioasa, destul de lichida.
Turnam compozitia intr-un vas de copt, uns cu ulei.
Coacem negresa 20-25 minute la 190 grade C.
Timp de 20 de minute nu deschideti de loc cuptorul. Iar dupa, faceti testul scobitorii. Daca scobitoarea, dupa ce ati intepat negresa, iese curata, scoateti vasul din cuptor.
O lasam 15-20 minute sa se raceasca, apoi (cat negresa este inca calda) o rasturnam pe o grila.
Eu am feliat-o atunci cand s-a racit, dar o puteti lasa intreaga si decora ca pe un tort.
Preparam glazura de ciocalata:
Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau in baie de aburi ( pentru ca glazura dupa racire sa nu se intareasca se pot adauga cateva linguri de lapte vegetal sau apa) .
Arahidele, pe care le-am prajit usor, le maruntim nu foarte fin in robotul de bucatarie.
Ungem feliile de negresa cu glazura de ciocolata si presaram arahidele.
Se poate servi calda, decorata cu dulceata de cirese amare si inghetata. Sau doar presarata cu pudra de zahar.
In orice forma este delicioasa!
Pofta mare!