Cocoș cu legume la cuptor
Ingrediente
1 cocos, 1 kg cartofi, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, oregano, sare si piper, ulei.
Mod de preparare
Spalam bine cocosul si il lasam sa se zvante.
Intre timp, intr-un bol combinam sarea, piperul si oregano. Cu acest amestec condimentam cocosul.
Pregatim legumele: cartofii ii taiem cubulete mascate, morcovul il dam prin razatoare, iar ceapa o taiem felii mari.
Leugumele le punem intr-un bol, le asezonam cu sare piper, oregano si le stropim cu ulei.
Amestecam bine si le punem intr-o punga pentru copt.
Peste legume aranjam cocosul, legam punga bine si o punem pe tava de copt.
Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 1,5 - 2 ore (depinde cat de mare este cocosul ).
Scoatem carnea si legumele pe un platou, le acoperim cu folie de aluminiu si lasam 15 minute sa se odihneasca.
Astfel va fi mai suculent si mai gustos.
Pofta buna!