Chec cu mere
Ingrediente
6 albusuri
6 galbenusuri
un varf de lingurita de sare
6 linguri de zahar
7 linguri de faina
2 mere
2 linguri de ulei
Mod de preparare
Batem 6 albusuri cu un varf de lingurita de sare pana obtinem o spuma alba si rigida, care nu cade de pe paletele mixerului.
Adaugam 6 linguri de zahar si batem din nou. Apoi, punem cele 6 galbenusuri si 7 linguri de faina.
Amestecam usor de jos in sus, pana obtinem o compozitie omogena.
Ungem tava sau bolul de sticla cu 2 linguri de ulei si presaram 2 linguri de faina (sa nu se lipeasca).
Turnam compozitia in tava si nivelam uniform. Aranjam merele taiate cubulete si le acoperim cu aceasta compozitie.
Checul se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, timp de 35-40 de minute.
Se decoreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna de la Rodica!