Ardei capia umpluți cu carne

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Încearcă o rețetă de ardei umpluți - perfectă pentru cei care vor să slăbească sau sunt la regim.

 

Nu cred ca exista vreun moldovean, caruia sa nu-i placa ardeii umpluti! Eu obisnuiesc sa ma mai abat de la reteta traditionala, cu unele modificari in favoarea unui regim sanatos si echilibrat. In asa fel carnea de porc o inlocuiesc cu vita si pui, uleiul il exclud aproape de tot, iar orezul daca nu-i mai scad din proportii, atunci il inlatur cu totul din lista de ingrediente... In asa fel obtinem o reteta delicioasa si foarte saraca caloric... Gata m-am dat de gol... Aveti dreptate: sunt la regim!

Deci iat-o reteta de ardei umpluti care te.... slabeste!

 

Avem nevoie de:

0,5 tocatura de vita; 0,5 tocatura de piept de pui; 1/2 varza medie; un morcov mare; 2-3 cepe medii; 300 ml suc de rosii; mix de piper prospat macinat; oregano uscat; 6-8 ardei capia; sare.

 

Mod de preparare

Incingem bine o tigaie mare ( eu abuzez la maxim de wok-ul meu preferat), cu acoperire antiaderenta. Picuram ulei de masline, atat cat e nevoie pentru a unge tigaia.

Punem intai ceapa tocata, apoi morcovul ras si varza taiata cat mai fin.

Daca nu folositi ulei, asa cum fac eu, atunci puneti legumele aproape concomitent si le lasati sa se friga la foc mediu.

 

 

Cand s-au inmuiat legumele, adaugam tocatura de carne, amestecam si condimentam cu sare, piper si oregano.

Tinem la foc pana se albeste usor carnea. Luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca, atat cat sa putem lua amestecul de carne si legume cu mana.

 

 

Ardeii ii curatam si-i taiem in jumatate, caci capia sunt lungi si ingusti si va fi imposibil sa-i umpleti pana in varf.

Umplem ardeii si-i asezam frumos intr-o tava nu foarte adanca.

Turnam de-asupra suc de rosii ( eu am avut din comert, dar ar fi perfect sa folositi un suc aromat si dulce de casa ).

 

 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem ardeii la 180 grade aproximativ 45 minute.

 

 

Sunt pur si simplu perfecti.

Pofta mare!