Quiche cu spanac, ciuperci și brânză Cheddar
Ingrediente:
1/2 pachet de unt
3 catei de usturoi, tocati
1 ceapa mica, tocata
300 g spanac tocat, decongelat si scurs
150 g ciuperci conservate, scurse
200 g branza feta cu ierburi si usturoi, maruntita
220 g branza Cheddar rasa
foaie de placinta pentru o tava rotunda cu diametrul de 20 de centimetri
4 oua batute
1 cana cu lapte
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.
Intr-o tigaie medie, topiti untul la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul, si caliti-le pentru circa 7 minute, pana devin aurii spre maro. Adaugati spanacul, ciupercile, branza feta si jumatate de cana cu branză Cheddar. Adaugati sare si piper, si amestecati timp de 2-3 minute, apoi puneti compozitia in tava rotunda pentru placinta in care ati pus anterior foaia de placinta.
Intr-un castron, amestecati ouale batute cu laptele, asezonati cu sare si piper. Turnati amestecul peste compozitia cu spanac din tava, permitand oualor sa se amestece bine cu spanacul si branza.
Coaceti in cuptorul deja incins aproximativ 15 minute, apoi presarati pe deasupra restul de branza Cheddar si mai coaceti inca 35-40 de minute, pana compozitia s-a inchegat la mijloc. Scoateti din cuptor si lasati la odihnit timp de 10 minute, apoi serviti.






















