Piept de pui cu legume si lamaie in sos alb
Ingrediente
300 g cartofi rosii
200 g piept de pui (taiat in patru bucati egale)
sare si piper
2 crengute de cimbru, proaspat
200 g ciuperci Champignon, taiate in sperturi
1 lingura cimbru proaspat, tocat marunt
60 ml lapte
5 lingurite faina
400 ml supa de pui
8 felii de lamaie
230 g fasole verde (proaspata sau congelata)
½ legatura patrunjel, tocat marunt
Cum se prepara
Spala cartofii bine si curata-i de coaja (daca nu folosesti cartofi noi). Taie-i apoi in jumatati sau in sferturi, in functie de dimensiuni si pune-i la fiert in apa cu sare.
Cand sunt gata scurge-i bine de apa.
Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper, dupa gust. Pune puiul la prajit, la foc mare, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga pe langa acesta crengutele de cimbru. Lasa-l sa se rumeneasca usor pe ambele parti, apoi adauga puiul in cuptor pana este bine patruns.
Cand este gata, scoate puiul pe o farfurie si in tigaia in care acesta s-a prajit adauga putin ulei si cartofii fierti, cu partea taiata in jos. Cand incep sa se rumeneasca adauga ciupercile si cimbrul tocat. Caleste totul foarte bine timp de 3-4 minute.
Intr-o cana amesteca laptele cu faina si adauga compozitia in tigaie peste legume. Adauga apoi supa de pui, fasolea si lamaile si amesteca usor. La final adauga si pieptul de pui. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse.
Cand este gata stinge focul si adauga patrunjelul tocat.
Pofta mare!