Mâncare de cartofi
Ingrediente
5-6 cartofi mari
1-2 cepe potrivite
2-3 linguri de ulei
1-2 roșii
1 morcov mare
condimente (sare, piper, o bucățică de foaie de dafin, cimbru, 2-3 fire de mărar verde).
Mod de preparare
Curăță de coajă cartofii, cepele, morcovii și roșiile. Spală-le bine. Taie mărunt cepele și roșiile, iar morcovii taie-i cubulețe . Dacă nu îți plac morcovii tăiați cubulețe, dă-i prin răzătoarea mare.
Pune uleiul la încins într-o cratiță, la foc potrivit. Adaugă ceapa și las-o să se prăjească până devine transparentă, amestecând mereu. Pune-i un varf de sare, mai las-o puțin apoi adaugă câteva picături de apă.
Taie deasupra mărarul și adaugă morcovii și apoi roșiile. Mai pune puțină apă. Lasă-le să fiarbă puțin împreună.
Adaugă cartofii și încă puțină apă. Acoperă cratița și lasă-le să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat. Nu-i lăsa însă să se transforme în pastă. Adaugă spre final condimentele și dacă mai simți nevoia, puțină apă și pastă de roșii.
Cum se servește mâncarea de cartofi
Se servește caldă. Îi poți pune deasupra câteva frunze de pătrunjel sau de mărar, după preferință.
Poftă bună!






















