Creveți fripți, cu usturoi și ierburi aromatice
Ingrediente
1 si ½ linguriță sare kosher
½ linguriță coajă rasă de lămâie
3 căței de usturoi tocați mărunt
3 linguri de busuioc proaspăt, tocate
3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocate
1 lingura frunze de oregano proaspete, tocate
1 lingură lămâiță proaspăt, tocată
4 linguri ulei de măsline extravirgin
1 kg creveți proaspeți, decorticați
bețe pentru frigărui
Pentru sos:
1 lingură ulei de măsline
sucul de la jumătate de lămâie
½ linguriță fulgi de ardei iute
1 praf de piper cayenne
sare
piper proaspăt stors
1 lămâie tăiată în sferturi
Mod de preparare
Mai întâi trebuie să prepari marinada pentru creveți. Într-un mojar adaugă sarea, coaja de lămâie și piperul, și piseaza totul foarte bine. Adaugă apoi busuiocul, pătrunjelul, oregano și lămâița și pisează totul împreună. Adaugă o lingură de ulei și continuă să pisezi foarte bine. La final adaugă restul de ulei.
Pune creveții într-un castron și adaugă două treimi din marinada preparată anterior peste aceștia. Amestecă-i bine apoi acoperă vasul sau pune-i într-o pungă pentru marinadă și lasă-i la frigider timp de trei ore. Păstrează și restul de marinadă la frigider.
Pune apoi creveții pe bețele pentru frigărui și frige-i pe grătarul încins timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Între timp prepară sosul pentru servire. Într-o sosieră adaugă marinada rămasă. Pune peste aceasta o lingură ulei de măsline, sucul de lămâie, fulgii de ardei iute, piperul cayenne și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper după gust.
Când creveții sunt gata transferă-i pe un platou, fără să îi scoți de pe bețele de frigărui și toarnă sosul peste aceștia.
Cum se servesc creveții cu usturoi și ierburi aromatice
Servește creveții alături de felii proaspete de lămâie și un pahar de vin alb.






















