Prajitura aromata cu prune
Ingrediente
150g zahar
115g unt nesarat, la temperatura camerei
140g faina
1 plic praf de copt
2 oua
un praf de sare
12 prune, taiate in jumatati
scortisoara (dupa gust)
2 linguri zahar
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul al 180 grade C.
Intr-un vas pentru mixer adauga untul si zaharul, si mixeaza compozitia pana obtii o spuma.
Separat, intr-un alt vas amesteca faina cu praful de copt si sarea. Incorporeaza treptat amestecul de faina in compozitia de mai sus. Adauga ouale si amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Unge o forma rotunda cu unt. Adauga compozitia de mai sus apoi orneaza prajitura cu prunele taiate in jumatati. Presara deasupra scortisoara si cele 2 linguri de zahar.
Introdu prajitura in cuptor si coace-o la foc mic timp de 40-50 minute.
Asteapta ca prajitura sa se raceasca la temepratura camerei inainte de a o servi. O poti orna cu frisca sau o poti servi ca atare.
Savurati cu placere o prajitura delicioasa de toamna!