Indulceste-te cu Ina Garten! Coeur a la creme cu sos Grand Marnier
Coeur a la Creme cu zmeura si sos Grand Marnier
Ingrediente
400 g crema de branza
1 1/4 ceasca de zahar pudra
2 1/2 cesti smantana rece
2 lingurite extract pur de vanilie
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
seminte de la o pastaie de vanilie
500 g zmeura proaspata
Pentru sosul cu Grand Marnier si zmeura
250 g zmeura
1/2 ceasca zahar
1 ceasca de gem de zmeura fara seminte
2 linguri lichior de portocale (de preferat Grand Marnier)
Mod de preparare
Pune crema de branza impreuna cu zaharul intr-un bol si amesteca-le cu mixerul, la viteza mare, timp de doua minute. Adauga, treptat, smantana, vanilia, coaja de lamaie si semintele de vanilie si mixeaza inca vreo doua minute, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna crema intr-o tava in forma de inimioara in care ai asezat in prealabil o bucata de panza si baga prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi, inainte de a scoate prajitura din forma, prepara sosul, amestecand zmeura, zaharul si 1/4 ceasca de apa intr-o oala. Pune-o pe aragaz, la foc mic, si las-o sa fiarba cam 4 minute. Toarna sosul in blender, impreuna cu gemul si lichiorul de portocale si mixeaza-le pana obtii un sos fin. Lasa-l sa se raceasca.
Rastoarna prajitura din forma pe un platou intins, inconjoara inimioara cu sosul cu Grand Marnier si zmeura si presara fructele ramase peste sos.