Indulceste-te cu Ina Garten! Coeur a la creme cu sos Grand Marnier

Ina Garten te invata sa prepari un desert extravagant, care imprumuta gusturi alese, dar care se prepara fara efort, din ingrediente accesibile oricui: Coeur a la creme cu zmeura si sos Grand Marnier!

 

Coeur a la Creme cu zmeura si sos Grand Marnier

 

 

Ingrediente

400 g crema de branza
1 1/4 ceasca de zahar pudra
2 1/2 cesti smantana rece
2 lingurite extract pur de vanilie
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
seminte de la o pastaie de vanilie
500 g zmeura proaspata

 

Pentru sosul cu Grand Marnier si zmeura

250 g zmeura
1/2 ceasca zahar
1 ceasca de gem de zmeura fara seminte
2 linguri lichior de portocale (de preferat Grand Marnier)

 

Mod de preparare

Pune crema de branza impreuna cu zaharul intr-un bol si amesteca-le cu mixerul, la viteza mare, timp de doua minute. Adauga, treptat, smantana, vanilia, coaja de lamaie si semintele de vanilie si mixeaza inca vreo doua minute, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna crema intr-o tava in forma de inimioara in care ai asezat in prealabil o bucata de panza si baga prajitura la frigider peste noapte.

 

A doua zi, inainte de a scoate prajitura din forma, prepara sosul, amestecand zmeura, zaharul si 1/4 ceasca de apa intr-o oala. Pune-o pe aragaz, la foc mic, si las-o sa fiarba cam 4 minute. Toarna sosul in blender, impreuna cu gemul si lichiorul de portocale si mixeaza-le pana obtii un sos fin. Lasa-l sa se raceasca.

 

Rastoarna prajitura din forma pe un platou intins, inconjoara inimioara cu sosul cu Grand Marnier si zmeura si presara fructele ramase peste sos.