Brioșe delicioase cu ciocolată

Sunt adorate de toată lumea și numai bune de savurat în aer liber. În plus se prepară foarte ușor.

Ingrediente 

300 g faina

1 plic praf de copt

50 g cacao

200 g zahar brun

2 oua mari

160 ml unt topit

120 ml lapte

160 g cipsuri de ciocolata cu lapte (sau orice alt tip de ciocolata doresti)

1 praf de sare

cateva picaturi esenta de rom

coaja de la o portocala

1 lingura zeama de portocala

Cum se prepara 

Intr-un bol incapator adauga faina, cacaoa, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le pana la omogenizare. Toarna peste acestea untul topit si racit la temperatura camerei si laptele. Amesteca bine apoi adauga compozitia peste amestecul de faina si amesteca usor. Adauga si esenta de rom, coaja si zeama de portocale iar la final incorporeaza cipsurile de ciocolata.

Adauga aluatul pentru compozitia pentru briose in tava speciala, tapetata cu hartie pentru briose, avand grija sa nu umplii mai mult de 3/4 din forme. Coace briosele timp de 20-25 de minute la cuptorul preincalzit la180oC

Cum se servesc briosele cu ciocolata

Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de a le servi. Le poti pudra cu zahar pudra pentru un aspect mai placut.