Resturi de mămăligă uscată? 5 moduri geniale de a le transforma în preparate noi
1. Bruschete
Nu credeai ca mamaliga ar putea fi strecurata in retetele din bucataria italieneasca? Ei bine, noi te invatam sa transformi mamaliga in cele mai savuroase bruschete sau crostini pe care le-ai gustat vreodata. Taie produsul cu ajutorul unei cani, avand grija ca grosimea acestora sa fie de maximum 2 cm. Unge fiecare bucata de mamaliga cu ulei de masline si usturoi si apoi adauga deasupra toppingurile preferate: rosii cu busuioc, mozarella creveti, ansoa si parmezan etc. Coace bruschetele in cuptorul incins in prealabil la 180oC pana cand branza se topeste sau bucatile de mamaliga se rumenesc.
2. Crutoane
Taie bucatile intarite de mamaliga in cubulete, stropeste-le cu putin ulei de masline, busuioc si sare, si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga-le la cuptor pana cand se rumenesc usor si adauga-le in supe creme sau ciorbe.
3. Pizza
Mamaliga uscata poate fi transformata usor in aluat pentru pizza, devenind astfel si o alternativa rapida, sanatoasa si "prietenoasa" cu silueta. Tot ce trebuie sa faci este sa decupezi mamaliga sub forma unui cerc sau a unui patrat cu o grosime de 1 sau 2 cm, in functie de preferinta, sa o ungi cu sos de rosii si ulei de masline si apoi adaugi toppingurile preferate. Atentie, pizza cu aluat din mamaliganecesita un timp de preparare mic (aproximativ 10 minute).
4. Prajituri
Mamaliga uscata se poate transforma intr-o baza delicioasa pentru deserturi, daca interiorul moale este amestecat cu tot soiul de arome dulci si transformat fie in aluat sau baza de tarte, fie in biscuiti parfumati sau briose savuroase.
5. Chipsuri
Taie fasii subtiri de mamaliga, asezoneaza-le cu ierburi aromatice si ulei de masline, coace-le la cuptor si bucura-te de cele mai sanatoase si gustoase chipsuri.