Cum să deosebești mierea naturală de cea falsificată

Mierea este un produs ușor de falsificat. Din păcate, în multe dintre magazine mierea nu este 100% naturală, chiar dacă pe etichetă nu se precizează acest lucru.

 

Iată trei moduri simple prin care îți poți da seama dacă mierea este naturală sau falsificată.

 

Testul șervețelului

O metodă simplă și la îndemână este picurarea mierii pe un șervet de bucătărie, din bumbac. Dacă mierea este naturala 100%, șervetul nu se va păta. În schimb, în cazul mierii falsificate, pe acesta vei putea observa pete gălbui.

 

Testul sugativei

Pe o bucată de sugativă, toarnă o linguriță de miere. Dacă aceasta este absorbită rapid, înseamnă că este falsificată. Mierea produsă în mod natural, nu poate fi absorbită de sugativă.

 

Testul paharului

Umple un pahar cu apă, la temperatura camerei și toarnă în acesta o linguriță de miere. Mierea naturală nu se va dizolva imediat, ci se va depune. O miere falsificată se va dizolva rapid, potrivit realitatea.net.