Bune maniere pe care să le respecți: Cum să mănânci ciorba la restaurant?

Când mănânci supă la restaurant, există câteva reguli de bune maniere pe care trebuie să le respecți. În special când ai comandat o supă mai dificilă, precum supa de ceapă franțuzească sau celebra Bouillabaisse a francezilor. Iată ce trebuie să știi.

 

1. Nu o sorbi
Daca in China chiar se recomanda acest lucru, in Europa nu este cazul. Incearca sa faci cat mai putine zgomote.

2. Nu ignora garniturile
O supa/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapa, ardei iute, nu e cazul sa le ignori. Le poti lua cu mana fara probleme.

3. Bouillabaisse
Este o supa cu peste, crustacee si legume, specifica sudului Frantei. Pentru ca are multe feluri de fructe de mare, ca sa o mananci trebuie sa te folosesti de toate uneltele alaturi de care vine insotita: lingura de supa, furculita de fructe de mare, cutit si  cleste pentru crustacee. Foloseste bolul gol de pe masa ca sa arunci.

4. Daca ai crutoane
Sunt servite intr-un bol mai mic, asa ca le poti lua cu lingura ori de cate ori vrei sa le adaugi in supa.

5. Supa de ceapa frantuzeasca
Pe cat de bine arata, pe atat pare de complicat sa o mananci. Mai intai de toate, trebuie sa scapi de branza topita de deasupra. Invarte o cantitate mica de branza pe lingura, apoi tai-o apasand lingura de peretii bolului sau folosindu-te de un cutit. Dupa ce ai mancat toata branza topita, poti sa te bucuri de supa - painea nu va sta in calea fericirii tale.

6. Nu sufla in ciorba
Niciodata sa nu faci asta. Asteapta pana se raceste mancarea.