Cum să prepari cea mai bună bavareză cu struguri
Ingrediente
400 g brânza de vaci
100 ml smântână pentru gătit
2 foi gelatină
300 g struguri
100 g zahăr
un praf de sare
coajă de la o lămâie
Cum se prepară bavareza cu struguri
Într-un vas cu apă rece adaugă foile de gelatină.
Într-o oală care nu se lipește adaugă smântâna, sare și zahărul și pune oala pe foc mic. Când zahărul s-a topit se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Amestecă bine până se topește complet.
Adaugă smântâna peste brânza de vaci și mixează bine cu ajutorul mixerului până obții o compoziție omogenă. Încorporează apoi coaja de lămâie.
Într-o formă de tort sau altă tavă cu fund detașabil, adaugă boabele de struguri și apoi toarnă crema obținută. Lasă prăjitura la frigider peste noapte.
Cum se servește bavareza cu struguri
Servește bavareza cu struguri alături de un pahar de must alb.