Cum să prepari cea mai bună bavareză cu struguri

Strugurii sunt vedetele sezonului, așadar nu rata șansa de a prepara cele mai bune rețete pentru a-i răsfăța pe cei dragi. Iată cât este de simplu să prepari o bavareză cu struguri.

Ingrediente 

400 g brânza de vaci

100 ml smântână pentru gătit

2 foi gelatină

300 g struguri

100 g zahăr

un praf de sare

coajă de la o lămâie

 

Cum se prepară bavareza cu struguri

Într-un vas cu apă rece adaugă foile de gelatină.

Într-o oală care nu se lipește adaugă smântâna, sare și zahărul și pune oala pe foc mic. Când zahărul s-a topit se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Amestecă bine până se topește complet.

Adaugă smântâna peste brânza de vaci și mixează bine cu ajutorul mixerului până obții o compoziție omogenă. Încorporează apoi coaja de lămâie.

Într-o formă de tort sau altă tavă cu fund detașabil, adaugă boabele de struguri și apoi toarnă crema obținută. Lasă prăjitura la frigider peste noapte.

Cum se servește bavareza cu struguri

Servește bavareza cu struguri alături de un pahar de must alb.