Cum gatesti cele mai bune legume la cuptor

Reprezinta garnitura perfecta pentru mancarurile de post. Dureaza putin si, ce e mai important, iti permit sa faci si alte lucruri in timpul in care se gatesc.

 

Iata care sunt cei 4 pasi simpli de urmat:

 

1. Spala bine legumele si, cu un prosop de bucatarie, sterge-le de urmele de apa. Apoi, taie-le in bucati de aceeasi marime sau, daca sunt mici, lasa-le intregi.

 

2. Intinde-le intr-o tava, pe o foaie de copt, pe un singur rand. Apoi, stropeste-le cu ulei, presara sare peste, ierburi aromatice si condimente. Ai grija ca toate sa primeasca acest tratament special.

 

3. Pune-le la cuptor la o temperatura situata intre 200 si 230 grade Celsius. Cand trece jumatate din timpul necesar de stat la cuptor, intoarce-le pe partea cealalta.

 

4. Legumele sunt gata cand au un invelis crocant, iar inauntru sunt moi. Poti verifica asta foarte usor cu un cutit sau cu o furculita. Legumele ceva mai tari vor avea nevoie de 45 de minute la o temperatura de 200 grade Celsius.