Cum sa marinezi carnea de porc ca un adevarat chef

Carnea de porc este una dintre cele mai gustoase si cele mai des preparate carnuri.

 

Daca vrei sa te bucuri de fripturi delicioase, trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple atunci cand marinezi carnea de porc. Iata care sunt acestea!

 

Daca vrei sa folosesti alcool in marinarea carnii de porc, mai intai adauga-l intr-o tigaie impreuna cu condimentele si lasa-l sa dea intr-un clocot. Dupa ce s-a racit, il poti adauga peste carne.

 

Din marinata nu trebuie sa lipseasca uleiul. Adauga o lingura sau doua de ulei de masline. Acesta ajuta la formarea unei cruste delicioase la suprafata fripturii.

 

Ceapa si/sau usturoiul nu trebuie sa lipseasca din marinata pentru carnea de porc. Ceapa se va taia marunt iar usturoiul se va pisa, astfel incat aromele sa patrunda mai bine in carne. Pe langa aceste condimente mai poti adauga salvie, rozmarin, oregano si/sau cinmbru.

 

Sarea, ingredientul de nelipsit din marinate se pune in cantitati mici la inceput, urmand ca restul sa fie presarata peste carne inainte de a o gati. In acest fel previi ca zeama din carne sa iasa, iar carnea sa devina fada.

 

Nu pune carnea la marinat in recipiente de metal. Condimentele folosite la marinare, intractioneaza cu metalul si isi schimba gustul si aroma. Foloseste castroane din ceramica sau pungi speciale pentru marinate.

 

Pentru a obtine o friptura delicioasa lasa carnea la marinat peste noapte sau timp de 24 de ore.