Trucuri pentru un orez delicios

Cu toții vrem să ne iasă cât mai bune preparatele pe care le gătim. De multe ori ne reușește, de alte ori nu. Micile trucuri ne sunt de ajutor și de aceea m-am gândit să vă dau câteva sfaturi în bucătărie.

 

1. Înainte să pui orezul la fiert îl speli în multe ape pentru a ieși amidonul.

 

2. Pentru ca bobul de orez să rămână întreg și alb pune în apa care fierbe o felie de lămâie.

 

3. Când orezul pentru salate este aproape fiert, adaugă un pahar cu lapte. El va fi mai gustos și mai ușor de digerat.

 

4. Pentru ca orezul să nu se lipească, după primul clocot, pune-l într-o strecurătoare, clătește-l și pune-l din nou la fiert.

 

5. Pentru orezul cu lapte, îl fierbi pe jumătate în apă mai puțină și după aceea adaugi laptele.

 

6. Orezul îl fierbi la început la foc maxim și după primul clocot îl acoperi și dai focul la minim.