Advertisement

Credeai că știi să prepari piure de cartofi? Iată cum îl prepară profesioniștii

Prepararea piureului de cartofi poate părea banală. Ei bine, vei fi surprins să afli că până acum ai preparat piureul de cartofi greșit. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să prepari piureul ca un adevărat Chef.

 

1. Foloseste cartofi diferiti in proportii egale. Astfel piureul nu va avea doar o textura mai placuta ci si un gust mai bun. Foloseste atat cartofi rosii cat si cartofi albi, fainosi.

 

2. Spala bine cartofii inainte de a-i fierbe. Este esential sa nu sari peste acest pas. Cartofii trebuie spalati foarte bine ininate de a-i curata de coaja dar si dupa taiere, pentru a elimina surplusul de amidon.

 

3. Pune cartofii in apa rece si lasa-i sa fiarba. Nu ii pune in apa fierbinte, deoarece se vor fierbe prea mult in exterior si prea putin in interior.

 

4. Scurge-i bine de surplusul de apa, inainte de a-i pasa.

 

5. Foloseste unt de calitate in prepararea piureului. Acesta ii va da o aroma distincta.

 

6. Nu adauga laptele rece, ci incalzit.