Fa-ți singură un ceai detoxificant pentru tot corpul

Din când în când – de ce nu, o dată sau de două ori pe an – organismul tău are nevoie de un mic ajutor să scoată toate toxinele care s-au adunat.

 

Ca sa iti faci singura acest ceai trebuie sa cumperi cat mai multe din plantele necesare, iar acestea sa fie bio sau organice. Iata care sunt ingredientele (uscate si/sau sub forma de pulbere):

 

4 linguri de frunze de papadie, 3 linguri de radacina de papadie, 2 linguri de radacina de brusture, 3 linguri de seminte de armurariu, 4 linguri de coada calului, 5 linguri de trifoi rosu, 2 linguri de rocoina, 2 linguri radacina de angelica, 3 linguri de coada soricelului, 5 linguri de frunze de urzica si 4 linguri de patlagina.

 

Amesteca toate aceste plante intr-un container ce se poate inchide ermetic. Ca sa prepari ceaiul trebuie doar sa dai in clocot o cana de apa, in care adaugi 2 lingurite de amestec si lasi sa infuzeze timp de 10 minute. Daca poti prepara ceaiul intr-un recipient nemetalic, cu atat mai bine.

 

Consuma ceaiul astfel: o cana pe zi timp de trei zile (intre mese), apoi doua cani pe zi timp de o saptamana (intre mese), apoi cate 2-3 cani pe zi, pana ce termini amestecul. Gustul nu este prea placut, dar nu il indulci daca vrei sa profiti la maximum de efectele sale. Mai mult, consuma si foarte multa apa in timp ce faci detoxificarea, ca sa-ti ajuti organismul sa scoata toate toxinele.

 

Pentru detoxificarea ficatului

Ca sa-ti detoxifici numai ficatul, poti folosi fie radacina de brusture, seminte de armurariu, radacina de angelica, coada soricelului ori radacina de papadie. Oricare din aceste plante sunt bune pentru o infuzie care sa-ti detoxifice ficatul.

 

Pentru detoxificarea rinichilor

Ceaiul este foarte bun cand vrei sa scoti toxinele din rinichi. Cele mai bune ceaiuri pentru aceste organe se fac din frunzele de papadie, frunzele de urzica sau din coada-calului.

 

Pentru detoxificarea pielii

Si pielea are nevoie de o curatare in profunzime, asa ca poti bea ceaiuri facute din coada calului sau din patlagina.